Ga naar content

Over onze dirigent

Alex Steurs (°04/08/1965) behaalde zijn Eerste Prijs Notenleer aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel in 1985. Aan het Conservatorium van Gent behaalde hij achtereenvolgens het Getuigschrift Transpositie, Eerste Prijs Saxofoon, Eerste Prijs Kamermuziek, Getuigschrift Analyse en het Pedagogisch Diploma Saxofoon. Het Hoger Diploma Kamermuziek behaalde Alex aan het Conservatorium van Antwerpen in 1995, bij Theo Mertens. In 2007 behaalde hij het Diploma HaFa-directie aan het Muziekconservatorium van Maastricht bij Jan Cober en behaalde hij tevens het Diploma Internationaal Jurylid in de Blaasmuziek aan de Bundesakademie Trossingen (Duitsland). Alex is docent saxofoon, samenspel en instrumentaal ensemble aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord te Mol. Daarnaast is hij jurylid en lid van de technische commissie “orkesten” van VLAMO.

Als saxofonist speelde hij bij het VRO-orkest, het Symfonisch Orkest van de Vlaamse Opera, het Symfonieorkest van Vlaanderen, The Youth Symphonic Band of the European Union (Luxemburg), Het Vlaams Saxofoonchoir, Sax-O-Fun (het Vlaams Saxofoonkwartet) en Lexy’s Lads Dixieland Band. Met deze ensembles concerteerde hij o.m. in Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië, Italië, Portugal, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Amerika, Canada en China.Als dirigent maakte hij reeds driemaal een tournée door China.

Alex fungeerde als vaste assistent van Joe Guercio ( de vroegere dirigent van Elvis Presley, Diana Ross en Barbara Streisand in Las Vegas), tijdens een Europese tournee in 2007 en
2008.

Hij verleende zijn medewerking aan talloze radio-, TV-, en CD-opnames. In het lichtere genre werkte hij reeds samen met oa Barry White, Lee Towers, Will Tura, Raymond van het Groenewoud, Barbara Dex, Koen Crucke, Johan Verminnen, Paul Michiels, Kate Ryan, …….

Alex is dirigent bij de volgende orkesten: Harmonieorkest Mol-Rauw, Hakuna Matata Big Band Mol, The Jazzoline Orchestra Peer, Fanfare De Vrede Olen en The ElvisMatters
Orchestra.

Alex is dirigent bij het Harmonieorkest van Mol-Rauw en de Hakuna Matata Big Band Mol. Alex Steurs is sinds 1985 dirigent van het Harmonieorkest van Mol-Rauw, en zorgt nog steeds voor een frisse en vernieuwende wind!

Alex is tevens winnaar van de Culturele Carrièreprijs van de Gemeente Mol in 2015.