Ga naar content

Do-Nuts

Het Harmonieorkest Mol-Rauw (HOMR) heeft reeds vele jaren een jeugdorkest. Hierin spelen de muzikanten die minstens één jaar instrument achter de rug hebben aan de Academie. U ziet, ‘jeugd’ is een ruim begrip want ook volwassenen zijn welkom, maar over het algemeen zijn de muzikanten tussen de 9 en 14 jaar oud. In het jeugdorkest worden ze voorbereid op het Harmonieorkest.

Omdat de harmonie zich wil inzetten voor de jeugd en iedereen warm wil maken voor het plezier van samen musiceren, werd er gezocht naar een leuke naam voor dit jeugdorkest. Met tromgeroffel op de achtergrond, toeters, bellen en cimbalen stellen wij u voor: DE DO-NUTS! Deze naam staat zeer toepasselijk voor DOremifasollasido, NUTS onderlijnt het leuke, het grappige, het plezier dat de jonge muzikanten samen beleven. Het koppelteken duidt op de verbinding met HOMR.

De DO-NUTS repeteren op zondagvoormiddag van 10u30 tot 12u00 in ’t Hof van ‘t Rauw. Er wordt gewerkt aan populaire en minder populaire werken. Naast muziek wordt er ook heel wat ‘fun’ gemaakt. Dit gebeurt onder andere tijdens het jaarlijkse jeugdweekend. Dit is zowat het hoogtepunt van het jaar. Er wordt een heel weekend gerepeteerd, gespeeld en lol gemaakt om elkaar beter te leren kennen. Aan het einde van het weekend geven de DO-NUTS hun eerste concert voor ouders en sympathisanten. Naast het weekend is er ook af en toe een feestje en een daguitstap met de bende. Af en toe spelen de DO-NUTS ook concertjes, bijvoorbeeld op de school of op het jaarlijkse Sint-Ceciliafeest van het Harmonieorkerst.

Deze activiteiten worden ondersteund door het DO-NUTS team. Dit is een crew van enthousiaste jeugdige muzikanten uit het Harmonieorkest. Zij organiseren, koken, animeren, werken mee, ... niets is hen te veel. De hele jeugdformule is zeer succesvol. De jonge muzikanten leren wat het is om samen te spelen, om te repeteren, en tegelijk vormen ze een hechte groep van leeftijdgenoten. Ze kennen ook de jeugdige muzikanten van het DO-NUTS team en daardoor voelen ze zich later snel thuis in de grote groep van het Harmonieorkest.

De muzikale leiding van de DO-NUTS is in handen van Cindy Van Broekhoven. Cindy is zelf muzikante bij HOMR en leidt wekelijks de repetitie in goede banen. Zij is dan ook het eerste aanspreekpunt over alles wat met de DO-NUTS te maken heeft ([email protected]).